Jučer je u popodnevnim satima na Bjelašnici otvorena prva smjena košarkaškog kampa Sarajevo Basket Meeting za sezonu 2018/2019.

Ove godine učešće na Sarajevo Basket Meetingu uzelo je 215 polaznika što ovaj košarkaški kamp čini najvećim u Bosni I Hercegovini.

Na otvaranju kampa učesnicima i medijima su se obratili direktor KK Realway Nedim Džemić, legenda bh. košarke Samir Avdić, bivša bh. košarkašica, a sada trenerica u KK Realway Nidžara Munković – Tabaković, te reprezentativac BiH i bivši igrač KK Realway koji sada karijeru gradi u Italiji Amar Balić.

Vrijedi istaći da će svi učesnici kampa imati priliku da u predivnoj prirodi Bjelašnice rade treninge na 4 košarkaška terena, igraju SBM ligu, takmiče se u raznim košarkaškim igrama, druže se sa trenerima i gostima, te osvoje vrijedne nagrade.

Ovo je samo jedan u nizu projekata koje provodi KK Realway, najveća škola košarke u Bosni i Hercegovini, s ciljem da svojim igračima i igračicama osigura što bolje uslove za razvoj košarkaških, ali i ljudskih kvaliteta.

Odgovori