Posljednjim susretom KK Vodopad ove sezone protiv OKK ‘Vitez’ stavljena je tačka na košarkašku sezonu 2020./2021.

Tim povodom oglasio se klub iz Jajca:

Ove sezone naš klub je nastupio sa 3 selekcije – predpioniri, pioniri, juniori.

U predpionirskoj selekciji imali smo dosta specifičnu situaciju. Naime ove sezone predpionirsku selekciju vodio je najmlađi trenerski dvojac, trener Kenan Čejvan i pomoćni trener Amir Kahriman. U jednoj dosta burnoj sezoni sa mnogo iznenađenja, uspona i padova, naši dječaci su zauzeli repsektabilno 4.mjesto. Imali su priliku donijeti i medlaju no ipak falilo je dosta iskustva i sreće. No, mi smo svakako ponosni na naše dječake i trenere u debitantskoj sezoni koji su pokazali da se na njih u budućnosti može itekako računati. U nastavku vam donosimo konačnu tabelu:

Najbolji rezultat ove sezone postigla je pionirska selekcija na čelu sa trenerom Edisom Redžićem. Sjajni pioniri predvođeni Hodžićem, Jurićem i drugarima osvojili su drugo mjesto te tako još jednom u nizu postali viceprvaci. Zabilježili su 14 pobjeda te 2 poraza a oba od prvoplasirane selekcije ‘Never Stop’ kojoj ovom prilikom čestitamo na besprijekornoj sezoni. Vrijedi istaći kako je naša pionirska selekcija imala najbolju odbranu tokom sezone uz najmanje primljenih koševa. Bravo za trenera i ekipu!

 

Treća selekcija koja je ove sezone nastupila jeste juniorska selekcija, Izabranici trenera Kenana Popaje učvrstili su se na respektabilnom četvrtom mjestu. Ove sezone naša juniorska selekcija dosta se mučila sa povredama, izostancima bitnih igrača u ključnim trenucima, no sve u svemu uspjeli su ostvariti dobar rezultat. Sigurni smo da je sve bilo kako treba, plasman bi bio mnogo bolji ali smo svejedno ponosni na ekipu. Čestitke! U nastavku možete pogledati tabelu te statistiku igrača:

Iako je ova sezona po sebi bila specifična shodno situacijama koje su nas zadesile, ipak je nosila posebnu čar. Čestitamo svim našim selekcijama, trenerima te kompletnom klubu. Sve naše selekcije plasirale su se na završnicu, popularni ‘Final Four’ koji nažalost nije odigran. Sigurni smo da bi još koje priznanje završilo u rukama naših vrijednih dječaka, momaka nošta je tu je.

Sada se okrećemo ljetnim aktivnostima i planovima za narednu sezonu..

(kkvodopad)

Leave a Reply