Nakon završetka prvog dijela sezone u A2 ligi Sjevera na čelu tabele su KK Živinice, koji su bez poraza.

Tim povodm oglasila se uprava kluba čije saopštenje prenosimo u cijelosti.

Nakon izuzetno teške sezone u A1 ligi i ispadanja u niži rang takmičenja, postavljeni su novi ciljevi pred cjelokupni kolektiv KK ‘Živinice’. Svi su željeli što brži povratak u veći rang i od samog starta se išlo u tom smjeru. Dotadašnji trener Edin Užičanin je odlučio da se povuče, a na mjesto prvog trenera je postavljen Ozren Selesković.

Uprava na čelu sa predsjednikom Halilom Muratovićem je uspjela postići dogovor sa većinom igrača iz prošle sezone. Zadržan je kostur ekipe predvođen kapitenom Adnanom Đulovićem, a još su dovedeni kao pojačanja Mirza Hrnčić, Denis Meštrić, Adi Sarajlić i Ado Korkutović. Korkutović nije imao priliku za igru zbog teške povrede, ali svakako da će i njegov povratak u tim dosta toga dobrog donijeti. Pojačan je i stručni štab dovođenjem mladog trenera, Almisa Sulejmanovića, koji predstavlja veliki potencijal.

Na otvaranju sezone naš klub je ugostio ekipu Slobode Student i ostvario je ubjedljivu pobjedu. Dalje su se nizale i ostale. Na domaćem terenu nije bilo većih problema, sve utakmice su završene pobjedom sa velikom razlikom. Najteži protivnik na domaćem terenu je bila ekipa Orlovika iz Žepča, međutim, u zadnjem kolu i oni su poraženi.

Na gostujućem terenu su ostvarene tri pobjede, i to u Bihaću, Tešnju i Banovićima. Iako svaka pobjeda ima svoju težinu, jedna od najvažnijih, a možda će se na kraju sezone ispostaviti i kao najvažnija, je pobjeda u Tešnju nad ekipom Gradine, direktnim konkurentom za ulazak u veći rang.

Naša ekipa imala je širok roster. Stručni štab je bio na slatkim mukama u izboru igrača, a izabrani su mu to znali vratiti na terenu. Na pravi način su koristili dobijenu priliku za igru, tako da nakon 7. kola nemamo košarkaša bez minutaže i postigutih poena.

Zahvalnost dugujemo našim navijačima, sponzorima, Gradu Živinice, Gradskom vijeću i gradonačelniku, gospodinu Samiru Kamenjakoviću.

H.G.

Odgovori