Košarkaši CSKA iz Moskve pobijedili su Crvenu Zvezdu 78:76. Gledali smo rezultatsku klackalicu tokom utakmice, a Moskovljani su sretno i spretno došli do trijumfa.

Crvena zvezda je od starta krenula u dobrom ritmu u odbrani, koji je glavni motor igre ekipe Dejana Radonjića. CSKA nije lako dolazio do otvorenih pozicija, dok sa druge strane crveno-bijeli strpljivo nalazili rješenja ispod koša i dolazili do lakih poena.

Beograđani su sredinom četvrtine preuzeli vodstvo koje su čuvali skoro do kraj poluvremena. Nikola ivanović i Ostin Holins su bili raspoloženi u šutu i na prvu pauzu se otišlo sa 17:21 za Crvenu zvezdu.

U drugoj četvrtini viđena je napadačka košarka gdje su obje ekipe bile veoma raspoložene u napadu. CSKA je pogađao vrlo teške šuteve, dok je Ognjen Kuzmić odigrao sjajnu dionicu gdje je što kroz poene što kroz skokove u napadu zadavao velike probleme Moskovljanima pod košem.

Treći period počeo je odlično za Crvenu zvezdu. Ponovo je briljirao Ognjen Kuzmić i ubrzo su stvorili prednost od 7 poena. Ipak, CSKA je pogađao spolja i to ih je držalo u trećem periodu. Crvena zvezda je imala priliku da ode sa prednošću na kraju trećeg perioda, ali je Šved, kao i Volters na kraju druge, u posljednjoj četvrtini pogodio trojku i na kraju je bilo 57:57.

CSKA je bolje započeo posljednju četvrtinu. Nastavili su dobro da šutiraju za tri, dok crveno-bijeli nisu imali tri minuta rješenja u napadu. Poveo je košem Šveda domaćin 65:59 i to im je bilo najveće vodstvo. Ubrzo su podigli i na 8, ali onda gosti šutem za tri poena i sa nekoliko dobrih odbrana sredinom perioda spuštaju zaostatak na 4 poena i šalju poruku da ne žele da se predaju.

Posle tajm-auta crveno-bijeli prave seriju 6:0 i ponovo vode, ali od tog trenutka domaći su došli do važnih poena iz skoka u napadu, koji će na kraju, kada se sve svede biti odlučujući faktor pobjede CSKA. Na kraju 78:76 za CSKA.

Kod domaćih najefikasniji je bio Vil Klajburn sa 18 poena, dok je Šved ubacio 16.

Kod Crvene zvezde Volters 16, Kuzmić 14.

sportskacentrala

Leave a Reply