Ključni problemi za Aba ligu: Vratite mjesto Bosni i Hercegovini

U proteklom periodu pisali smo o problemima koji opterećuju regionalno košarkaško takmičenje. O tome danas pišu i zagrebačke Sportske novosti. Pišu o FMP-u kao drugom klubu Nebojše Čovića, o Mega Bemaxu i mešetarenju Midoraga Ražnatovića, o Udruženju građana KK Igokea koja je na utakmicama širilo političke poruke.

To je ono guranje problema pod tepih o čemu smo pričali. Udruženje građana KK Igokea nikog u Bosni i Hercegovini ne poštuje. Ne poštuje KS BiH, ne poštuje medije. Portalu BHbasket ne izdaju akreditacije, a, recimo, Aba liga nam je izdala akreditaciju za juniorski final-four.

Udruženje građana KK Igokea je prošlo bez kazni kada je pred svoje utakmice razvila transparent sa političkom porukom. To je zabranjeno u Aba ligi, ali su oni išli po matrici: Može nam se.

E, eto dokle je dovelo to: Može nam se… Sportske novosti pišu o tome kako je UG KK Igokea prošla bez sankcija, a mi pozivamo kolege iz Zagreba da istraže i ispitaju čiji je to predstavnik UG KK Igokea u Aba ligi. Predstavnik Bosne i Hercegovine sigurno nije, jer u ovoj sezoni nisu igrali u Ligi BiH. Možda je predstavnik Nebojše Čovića, Miodraga Ražnatovića, Ostoje Mijailovića… Šta dobija Aba liga sa ekspanzionizmom jedne struje?

Vidjeli ste u ponedjeljak uvečer. Tu lekciju moraju naučiti i u Budućnost Voli, Cedeviti, Zadru, Olimpiji, Ciboni…

Udruženje građana KK Igokea mora se vratiti u legalne košarkaške tokove i ne može biti iznad svih.

U daljem tekstu se pominje cirkusijada u režiji Miodraga Ražnatovižća s Goga Bitadzeom. Ali i utjecaj Nebojše Čovića u FMP-u. Sve je jasno ko dan. Aba liga ide ka samouništenju kako smo već pisali.

Udruženje građana KK Igokea može nas oslovljavati s “portalčićem” ili da nismo medij, ali, eto, imaju mediji koji su otvorili oči, imaju košarkaški radnici koji vide šta se radi. Ako se ništa na tom polju ne promijeni, Aba liga više neće postojati.

Objavljujemo fotografiju uoči utakmice Igokea – Crvena Zvezda u januaru 2019. godine. U januaru nismo htjeli pisati o tome, ali godinu dana ranije smo rukovodstvo Aba lige upozoravali da se šire političke poruke. Ne ulazimo u meritum prava jednog naroda, entiteta ili presude Ustavnog suda. Ne zanima nas to. Političkim porukama bilo koje vrste nije mjesto na parketima. To je suština. Nije fora to što je razvijen transparent. Fora je u tome da su u UG KK Igokea i Aba ligi rekli – Ne može nam niko ništa. E zbog toga – Ne može nam niko ništa, imamo najveću krizu u regionalnom takmičenju.

Također objavljujemo i dokaz da je UG KK Igokea formalno i pravno Udruženje građana.

PODIJELI

Komentariši