ABA ili Jadranska liga je u vlasništvu klubova osnivača. Saradnja sa nacionalnim savezima je na niskom nivou, ali, ipak, proces registracije igrača mora se odvijati preko kancelarija saveza, a shodno uputama FIBA-e.

Rukovodstvo ABA lige, prema našim saznanjima, prije nekoliko dana prvi put je kontaktiralo KS BiH. Sadržaj pisma nije poznat.

Uskoro će i KS BiH poslati pismo i/li svoj odgovor rukovodstvo ABA lige. Podsjećanja radi Upravni odbor KS BiH nije dao saglasnost ni jednom klubu iz BiH za učešće u regionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Međutim, KK Igokea je prošlog petka počela svoju sezonu u ABA ligi.

Formalno gledano papirologija sa izlaznim pismima u KS BiH je uredno provedena, ali ne i registracija igrača. KS BiH, kako saznajemo, nije ovjerio liste igrača za nastup u regionalnim takmičenjima pa je zbog toga odgođena utakmica WABA lige između RMU Banovića i Plamena iz Požege.

U ABA ligi to nije bio slučaj, a sudeći po informacijama iz KS BiH igrači Igokee, ali i Sparsa, Širokog i Borca neće biti registrovani dok saglasnost ne da Upravni odbor KS BiH.

E.S.

Leave a Reply