Nakon što su Izraelci i Nijemci odlučili o tome da žele nastaviti sa svojim domaćim košarkaškim ligama, isto se očekuje i od španjolske ACB lige. Već su to tri velike europske košarkaške nacije koje će igrati košarku, pa je logično da slijedi i odluka o Euroligi.

Kako prenosi španjolski AS, odluka o dome donijet će se u ponedjeljak 25. svibnja, a sudbina ovog natjecanja je u rukama 11 klubova koji imaju stalnu A licencu. Za donošenje ikakve odluke dovoljna je obična većina od šest glasova.

Odluka je u potpunosti na klubovima, a izvršni predsjednik Jordi Bertomeu ima moć glasati samo u slučaju izjednačenja, što se zbog neparnog broja klubova može dogoditi samo ako bude odsutnih sa sastanka. Nakon odluke užeg tijela od 11 klubova, svaki rezultat mora potvrditi i skupština lige u kojoj sudjeluje i ostalih sedam ovosezonskih ekipa, 18 ukupno.

Euroliga će klubovima prezentirati sve mogućnosti i scenarije te protokole u slučaju nastavljanja sezone te moguća mjesta gdje bi se Euroliga odigrala do kraja na jednoj lokaciji bez gledatelja. Gradovi iz čak deset različitih zemalja se javilo za domaćinstvo, a jednu od najaktivnijih kampanja vodi Beograd.

U igri su još i Litva (Vilnius i Kaunas) te gradovi kao što su Atena, Ljubljana, Berlin i Köln. Datumi održavanja bi trebali biti od 4. do 26. srpnja iako bi to moglo dovesti do konflikta s kalendarom ACB lige.

Klubovi s A licencom koji će glasati su: Efes, Baskonia, CSKA, Barcelona, Fenerbahče, Maccabi, Olimpia Milano, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid i Žalgiris.

Sportnet.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here