OKK Sloboda iza sebe ima turbulentnu sezonu, koju i uprava a i mnogobrojna armija navijača želi što prije zaboraviti. Tuzlaci u narednu sezonu žele ući što spremniji.  Sigurno da je u ovom trenutku prioritet izbor trenera, koji će od nove sezone Slobodu predvoditi s klupe. Mnogobrojna imena se spominju kao mogući kandidati za crveno-crno kormilo.

Sloboda kao klub i Mejdan su primamljivi, tako da prema nezvaničim izvorima do kojih je došao BHbasket klupa tuzlanskog tima interesantna je poznatim košarkšim stručnjacima. Među kojima su dva bivša trenera Olimpije Petrol Gašper Okorn i Gašper Potočnik, zatim srbijanski stručnjaci Boško Đokić ( sa FMP-om 2004/05 osvojio ABA ligu), Siniša Matić bivši trener ABA ligaša Karpoš Sokoli.

Potom poznati bh.stručnjak Mladen Jojić koji je sa Assesoftom 2005. godine osvojio FIBA Europe cup,  kao i dva hrvatska trenera Edi Dželalija koji je najveći do karijere radio riječkom Kvarneru a radio je još u Sloveniji, bio je također i trener Širokog. Krunoslav Krajinović je dubok trag ostavio u Slovačkoj gdje dva puta proglašavan najboljim trenerom nacionalnog prvenstva.

Ko će u narednom periodu voditi Slobodu s klupe, znat će se u danima koji dolaze.

N.S.

PODIJELI

Komentariši