Kobi, pamtit ćemo i prenositi djeci 81 poen (VIDEO)

O legendarnoj “Crnoj mambi” skoro sve se zna: Osvojio je pet NBA titula, dva puta bio MVP finala, jednom MVP sezone, ima dvije zlatne olimpijske medalje…

A kada je riječ o pojedinačnim nastupima, onda se izdvaja meč koji je odigran 22. januara 2006. godine u Los Angelesu. Lakersi su te noći pobijedili Toronto 122:104, a Kobe Bryant je ubacio nevjerovatni 81 poen!

Iz igre je šutirao 28-46, slobodna bacanja 8-10, i postigao drugi najveći učinak po broja poena u historiji NBA, odmah iza rekorda legendarnog Wilta Chamberlaina (100 poena). Pogledajte u 3 minuta Bryantovu simultanku koja je ušla u historiju.

Phila Jacksona, legendarnog NBA trenera koji je tada vodio Lakerse teško je impresionirati, ali je čak i “Zen Master” ostao zadivljen:

“Ovo je bilo prilično nevjerojatno. Mali je nevjerojatan”, rekao je sa smiješkom Jackson.

“Postali smo očajni. Nikog nije išlo, pa smo probali na čovjeka koji je vruć. A taj čovjek je bio nevjerojatno vruć večeras”, pričao je Jackson tada o Bryantu

Jalen Rose najviše je vremena proveo čuvajući Bryanta tu utakmicu. Rose kaže kako Bryant u nijednom trenutku u toj utakmici nije bio bahat:

“Kobe se nije lupao u prsa, nije pokazivao prema publici, nije nas izazivao riječima. Jer da je, ne bi zabio 51, a kamoli 81. Zašto? Jednostavno, vjerojatno bi imali želju fizički ga ozlijediti”, rekao je Rose koji danas radi kao analist za ESPN.

H.G.

Komentariši