Španski mediji objavili su danas kako bi se košarkaške utakmice Real Madrida mogle od naredne sezone igrati na stadionu Santiago Bernabeu.

Čuveni stadion uskoro će dobiti novi izgled. Na njemu će biti i pokretni krov, pa će se pored fudbalskih utakmica na njemu moći igrati i dvoranski sportovim.

Kako navodi RAC1 ozbiljno se razmišlja da košarkaški klub Real Madrid svoje utakmice igra na stadionu Santiago Bernabeu jer će imati odlične uslove za to.

Sa druge strane AS donosi vijest da bi se ovako nešto moglo desiti, ali da se košarkaška sekcija neće definitivno preseliti na Bernabeu.

Ovaj list navodi da bi se određene utakmice mogle igrati na ovom stadionu i to finalni turniri Eurolige, završnica Kupa Kralja, prvenstva Evrope i Svijeta, te prijateljske utakmice protiv NBA timova.

Kapacitet Santiago Bernabeua je 81.000 sjedećih mjesta. Za košarkaške utakmice bi vjerovatno moglo stati još više navijača i vidjet ćemo hoće li se košarka zaista igrati na ovom stadionu.

Radovi na Bernabeu trebali bi se završiti za dva do tri mjeseca, pa će nakon više od godinu i po i fudbaleri Reala zaigrati na svom terenu.

SS

Leave a Reply