Jedna smo od rijetkih evropskih država čije su obje seniorske selekcije muška i ženska ostvarile plasman na završnicu najboljih reprezentacija Evrope.  Uspjeh tim je značajniji uzimajući u obzir okolnosti u kojima radi Savez. Nakon ovih podviga, država ima obavezu da stane punim kapacitetom iza svog najtrofenijeg sporta.

Osim radosti koji su donijeli građanima Bosne i Hercegovine, Zmajevi i Zmajice su po Evropi pronosili ime države ovih mjeseci na najbolji mogući način. Svojim igrama su potvrdili da BiH nije neka tamo država u zapećku, već da je dio Evrope u pravom smislu te riječi.

Nakon ovih uspjeha novi dječaci i djevojčice početi šutirati na koš i sanjati da jednog dana budu u plavo-žutom dresu. To je jedan poseban uspjeh na duge staze. O radosti bh. građana suvišno je govoriti, njihove čestitke i ponos su dokaz koliko im znače pobjede naših igrača i igračica.

Košarka je potvrdila da je naš najtrofeniji sport, bh. ambasadori ispod obruča  su izgradili ambasade koje vidi cijela Evropa.

N.S.

 

Leave a Reply