​Pred košarkašima Igokee je još jedan težak meč. U 10. kolu ABA lige danas gostuju Ciboni u Zagrebu, a trener “igosa” Dragan Bajić ističe da nema predaje.

Tim iz Aleksandrovca u “Dom sportova” ulazi kao posljednjeplasirani na tabeli i sa samo jednom pobjedom ove sezone u regionalnom takmičenju, ali i kadrovskim problemima. Naime, Bajić ne računa na povrijeđenog Marka Tomasa, na povredu se žali i Majk Grin, a trener kaže da Dorel Rajt nije u potpunosti spreman.

“Mi imamo problema, a Cibona je odličan tim, koji u ovom momentu spada u red onih koji igraju najbolju košarku. Vidi se kontinuitet u radu, igraju sjajno u oba smjera. Odlično sarađuju vanjska i unutrašnja linija, imaju brz protok lopte i imaju izuzetan individualni kvalitet. Tri pobjede govore da su u odličnoj formi i neće nam biti lako”, rekao je Bajić i dodao:

“Nećemo se predavati, pokušavam da dam maksimum da probudim tim. Iako nam je rotacija sužena, volio bih da se energija koju daju mladi igrači prenese na ostale. Nadam se da ćemo se skupiti i nadam se početku serije pobjeda.”

Kinan Evans kaže da je pred njim i saigračima težak zadatak, svjestan je kvaliteta Cibone, ali vjeruje da njegov tim može do pobjede.

“Za nas je ovo veoma važna utakmica, koja nam dolazi nakon četiri poraza, i pokušaćemo prije svega odigrati što bolji meč. Uradićemo sve da sa velikom energijom uđemo u meč i da ostvarimo važnu pobjedu.”

Ivan Velić, trener Cibone respektuje rivala.

“Položaj na ljestvici ne odgovara kvaliteti Igokee. To je iskusna i izuzetno moćna ekipa. Imaju iznimnu individualnu kvalitetu. Posljednja dva poraza su im bila veoma nesretna, na jedan posjed. Sigurno su po kvaliteti i budžetu iznad nas, međutim, pokušaćemo prvenstveno gledati sebe i svoju igru, da budemo na tragu onoga što smo pružili u posljednjoj utakmici sa Primorskom. Jedino na taj način možemo funkcionirati, igrati kao tim i pokušati iskontrolirati skok, biti agresivni na lopti i nametnuti se agresivnošću. U takvom stanju možemo do pobjede.”

Danas će biti igrana još jedna utakmica i to u Beogradu, gdje će se sastati Mega Bemaks i Partizan.

Odgovori