Košarkaši Crvene zvezde testirali su se danas na koronavirus i ako sve bude u redu u ponedjeljak bi trebalo da počnu sa laganim treninzima na otvorenom.

“Sasvim logično je bilo da se urade prvo testiranja, da budemo sigurni da je sve u redu da bismo započeli rad. Ovo je neka vrsta početka, mada mi u suštini ne znamo kakav će nastavak biti. U ovom trenutku ne postoje dozvole za treniranje u dvorani, ne znamo da li će se takmičenja nastaviti, ako se nastave, to onda zahtijeva i drugu vrstu treninga”, rekao je Šakota za Tanjug.

Šakota dodaje da u ovom trenutku ne zna ni kakvu ekipu će imati, ali da je sreća što većina momaka koji su tu ima ugovore i za narednu sezonu.

“Ova dva mjeseca bili su neka vrsta stagnacije za te momke, jer je u ovom periodu trebalo da igraju najvažnije utakmice u životu. Sada sve ispočetka, niko ne zna šta će biti, ali znam da ne postoji nijedan igrač koji ne želi da se nastavi takmičenje. Nije u našim rukama, čekamo odluke nadležnih, 24. maja će se definitivno znati”.

Na pitanje da li je u kontaktu sa Amerikancima, Bilijem Beronom, Lorencom Braunom, Kevinom Panterom, Šakota kaže.

“Da, čujemo se telefonom, porukama, svi su u neizvjesnosti, svi se pitaju šta će biti, u zavisnosti od države neki se više pribojavajau, smatraju da nije pametno nastaviti. Nadamo se nastavku, istina na ključnim pozicijama većina su Amerikanci, vidjećemo kako će se odvijati taj povratak, karantini, problemi. Sa ovim niko nema iskustva, ne liči ni na početak priprema, ali ako se nastavi, jasno je, tražićemo način da se što prije uđe u formu”, istakao je Šakota.

vijesti.me

Odgovori