I ovog vikenda košarkaški klub Kengur je imao puno aktivnosti gdje su košarkašice učestvovale na turniru u Vitezu, a košarkaši su ugostili ekipi KK Bosna iz Sarajeva.

Košarkašice Kengura su u sklopu proslave dana općine Vitez učestvovale na turniru “Dani ženske košarke” koji je organizovao domaćin HOKK Vitez. Mlade košarakašice Kengura su ostvarile odličan rezultat osvojivši 1. mjesto. U polufinalnoj utakmici košarkašice Kengura su savladale domaćina ekipu Viteza rezultatom 51:31, dok su u finalu došli do ubjedljive pobjede nad ekipom ŽKK Tomislavgrad rezultatom 56:30 i tako potpuno zasluženo osvojile ovaj turnir. Vrijedi istaknuti da je košarkašica Kengura Amila Isaković proglašena za najkorisniju igračicu turnira (MVP). U Kenguru ističu odličnu organizaciju i druženje domaćina turnira košarkaškog kluba Vitez.

U subotu 25.04.2015 muške selekcije Kengura su ugostile ekipu KK Bosna (Royal) iz Sarajeva. Igrane su tri utakmice u kategorijama pionira,kadeta i juniora. Uz jedno lijepo druženje obe ekipe su prikazale i odličnu košarku. Ovo je bio uzvratni susret ove dvije ekipe koje su nedavno igrale svoje utakmice u Sarajevu i tako nastavili sa odličnom saradnjom. Košarkaši Kengura su bili uspješniji i slavili su u sve tri utakmice i tako se na najbolji način pripremaju za final four lige ZDK koji se održava sredinom mjeseca maja.

Rezultati : 
Juniori :  KK Kengur – KK Bosna   76 : 69
Kadeti :  KK Kengur – KK Bosna   74 : 45
Pioniri :  KK Kengur – KK Bosna    71 : 29

Leave a Reply