Krehić, saradnik Dude u titulama: Ivković je jedini dobio SSSR 79 razlike (VIDEO)

Ibrahim Krehić, bio je dugogodišnji pomoćnik pokojnog Dušana Ivkovića koji je danas preminuo. Svoja sjećanja na Dudu govorio je za portal BHbasket:

“Duda Ivković bio je prije svega veliki čovjek, rekao bi ljudina. Svi znamo kakav je bio kao trener vrhunski, jedan od najboljih u Evropi pa i u svijetu. Imao sam sreću da smo bili veliki prijatelji, rekao bi kućni, pošto sam ga i u njegovoj kući na Crvenom krstu posjećivao. Vodio me je i kod svog pokojnog brata Pive. Naše prijateljstvo je prije svega bilo vezano za košarku. Tri godine sam bio u njegovom stručnom štabu pomoćni trener. Ali nije bila samo košarka, po cjeli dan smo bili skupa dva do tri tri mjeseca i tako tri godine”, izjavio je Krehić:

“Iz tog prijateljstva izrodila se saradnja klubova Vojvodine i Bosne, gdje smo zajedno išli na pripreme u Poreč a potom u Grčku. Bio mi je često gost u Sarajevu, volio je Bosnu i Bosance. Volio je da se šali, voljeli su ga ljudi, čestit i pošten čovjek. On je ovu gereaciju izveo , koji postali kasnije vodeći igrači u klubovima. Dominirali su apsolutno, sjećam da smo dobili recimo Rusiju 79 razlike na jednom od turnira. Suvereno smo osvojili prvenstvo svijeta i Evrope”, izjavio je Krehić.

N.S.

Leave a Reply