Posebnost je kada u jednoj porodici imate više članova u nekom od određenih sportova. Porodica Džambić iz Tuzle sa potpunim pravom se može reći da je košarkaška od glave do pete.

Nedim Džambić, sinovi Nino i Saša sa košarkaškom loptom druže od svojih prvih koraka. Otac Nedim je pored igranja bio i trener seniorskih timova, a i omladinskih pogona. I danas je trener veterana Tuzle, koji dostojno predstavljaju grad i državu na međunarodnim takmičenjima. Sa trenerom Džambićem do sada su donijeli nekoliko pehara u Grad soli. O treneru Nedimu svi igrači koje je vodio imaju samo riječi hvale, što dovoljno govori o kakvom čovjeku je riječ.

Sinovi Nino i Saša su prošli sve Slobodine selekcije. Stariji Nino je igrao na poziciji plejmejkera, dok je Saša igrao na poziciji dva, a kada zagusti ekipi znao je zaigrati na svim pozicijama. Vidjelo se to u prvom mandatu trenera Mulaomerovića, kada je Saša krpio rupe u timu.

Naravno, braći Džambić škola je bila broj jedan. Kao i roditelji, stekli su univerzitetske diplome. Znanje i borbu sa terena prenijeli su i na obrazovanje, a potom i na posao. Nino je diplomirani inženjer građevinarstva, stekao je i titulu magistra, Saša je inženjer sigurnosti i pomoći.

Da uvijek idu na pobjede i titule, potvrda je i uspješno vođenje poznate bh. kompanije Inproz Group d.o.o. koja se bezbroj puta dokazala i pokazuje kao društveno odgovrna firma.

Naravno, uspjesi su nezamislivi bez supruge i mame Svjetlane. Njena podrška kroz sve utakmice kao najvernijeg navijača supruga Nedima i sinova Saše i Nine je neprocijenjiva.

N.S.

 

Odgovori