Cedevita Olimpija će živjeti neizvjesno ovih dana, još nema službene potvrde o ozbiljnosti ozljede centra Mangoka Mathianga, ali jasno je kako ga čeka dugotrajan oporavak, jer je momčad iz Ljubljane objavila kako je slomio tibiju i fibulu desne noge. Ovakav prijelom ne viđa se često, ali je u pitanju dugotrajan oporavak od kojeg se često igrači više ne vrate isti…

Australac južnosudanskih korijena ozlijedio se na treningu uoči utakmice slovenskog Superkupa. No, sad je jasno kako na njoj neće biti 208 centimetera visokog centra koji je ovo ljeto stigao u Cedevitu. U svojoj jedinoj pripremnoj utakmici za klub zabio je četiri poena protiv Nymburka.

“U ime Cedevita Olimpije iskreno se zahvaljujemo traumatološkom odjelu u Ljubljani. Odmah su došli na naš poziv. Nastojali smo odraditi pripremno razdoblje bez ozljeda, ali nažalost, sreća nije bila na našoj strani ovaj put. Prepustit ćemo Mangkokov slučaj stručnjacima i nećemo požurivati njegov oporavk. Cedevita brani stav kako je zdravlje mnogo važnije od uspjeha. Želimo Mangoku što brži uporavak, dobit će svu potrebnu pomoć,“ objavio je klub.

Cedevita je mjesecima ganjala Mathianga, ali čini se kako ta priča nije bila suđena…

Ger

Leave a Reply