Lukavac Cement: Organizator jedinstvenog međunarodnog događaja (VIDEO)

Pustili smo u rad novu web stranicuwww.gio.bakoja je nastala iz želje i potrebeda približimo važnost korištenja zamjenskog goriva u cementnoj industriji. Upotrebom goriva iz otpada (GIO) ili alternativnog goriva možemo postići ravnotežu okolišnih i društvenih aspekata, a krajnji cilj je postizanje održivosti. Još od 2012. godine naša vodilja u upotrebi goriva iz otpada je odgovoran odnos prema otpadu i razvoj kulture pravilnog postupanja sa otpadom. Na našoj novoj web stranici se nalaze sve bitne informacije o alternativnom gorivu, načinu upotrebe i brojnim prednostima.

 

Obilježavajući 20 godina čvrste veze, 6. oktobra 2021. u hotelu Hills Sarajevo priređujemo i jedinstven međunarodni događaj, konferenciju „Zelena energija iz otpada uz smanjenje CO₂“. Da bismo došli do napretka i pametnih rješenja u ovoj oblasti, neophodno je da djelujemo odgovorno i transparentno, uz učešće građana i u prijateljstvu s prirodom. Za osiguranje održivog razvoja potrebno je maksimalno se posvetiti energetskoj učinkovitosti, adekvatnom zbrinjavanju otpada i upotrebi goriva koja nastaju iz otpada. Uvođenje zelene energije i smanjenje CO₂ su rješenja koja vode ka boljoj budućnosti.

Na samoj konferenciji će vodeći stručnjaci iz Evrope i Bosne i Hercegovine predstaviti nove projekte, strategije, tehnologije i načine kako postići zacrtane ciljeve koji su definirani Agendom 2030.

Detaljne informacije o konferenciji, predavačima i načinu prijave možete pronaći na novoj web stranici o gorivu iz otpada putem linka https://gio.ba/#dobrodosli 

TP

Leave a Reply