Maid Jabandžić trener Gradine MADI za stranicu “Sportske novosti iz Tešnja i okoline” govorio je klubu i mabicijama u narednom periodu.

KK Gradina Madi je odigrala jednu dobru i kvalitetnu sezonu, izborili smo Play off za ulazak u A1 ligu sto je na početku sezone možemo reći i bio naš cilj.

Prvu polusezonu smo doveli dva iskusna igrača iz Sarajeva, Dovadžiju i Hrgića koji su se pokazali kao prava pojačanja. Nažalost, nisu ostali sa nama do kraja prvenstva. Sezonu su na svojim leđima iznijeli domaći igrači na čelu sa Zukanovićem i Bešom.
Uz njih je cijelu sezonu bio konstantan i mladi Begić. Naravno, i svi ostali su imali svoju ulogu u timu i evo opet nakon par godina smo na vratima A1 lige.

Imamo tu utakmicu Play offa sa Veležom koja će se vjerovatno igrati pred početak naredne sezone.
Svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako će biti i protiv ekipe iz Mostara.

Cilj kluba jeste A1 liga, kao i prethodnih godina, i on će biti ostvariv ukoliko KK Gradina bude imala dovoljnu podršku opštine i privrednih subjekata.

Ovom prilikom pozivam sve sponzore da svako u svome domenu i mogućnostima podrži KK Gradina Madi i da zajedno pišemo neke nove stranice historije.

Još ću spomenuti to da je naš klub dobio jednu veću dimenziju ulaskom kompanije Madi u ovaj projekat. Svoju poslovnu ozbiljnost prenijeli su i na KK Gradina. Osim toga “guraju” zajedno sa Gradinom još neke projekte za poboljšanje uslova i animiranje košarke u Tešnju.

Moram istaći da trenutni sastav UO radi izuzetan posao i nakon dugog vremena spremni su uraditi sve za bolje uslove naših mališana i polaznika košarke.”

Sportske novosti iz Tešnja i okoline

Odgovori