Nikšićani su nakon tri uzastopna poraza u regionalnom takmičenju hrabro izašli na crtu lideru iz Čačka i prvu dionicu riješili u svoju korist 25:14.

U drugoj četvrtini domaćin je nastavio da diktira tempo i do velikog odmora uvećao zalihu za još dva poena – 45:32.

Međutim, u trećem kvartalu došlo je do pada koncentracije u redovima Sutjeske, posebno u fazi odbrane, jer su gosti za 10 minuta postigli više poena (33) nego u cijelom prvom poluvremenu, uspjevši da preokrenu rezultat u svoju korist – 64:65!

Nažalost, Sutjeska se nije oporavila ni u prvoj polovini posljednjeg kvartala: Borac je našao način da ”uštopuje” Pavlićevića, a na drugoj strani je u kontinueitetu pronalazio put kroz mrežicu domaćin, odlijepivši se 4 ipo minuta prije kraja na +9, serijom 3:11 (67:76).

Borac je tri minuta prije kraja poveio 71:78, a onda su je Pavlićević sa linije bacanja i Vujović trojkom približili na -2 (76:78).

Đoković je prekinu posto gostiju, ali je nedugo potom Đoković trojkom najavio dramu u posljednje 82 sekunde – 79:80.

U narednom napadu Čačana, Džons je izgubio loptu, dok je na drugoj strani fauliran Sejfić, koji je oba puta bio miran sa linije penala, 46 sekundi prije posljednje sirene – 80:80.

Uslijedili su promašaji Đokovića na obje strane u šutu za tri, a potom je bek Nikšićana prilikom pokušaja da dođe do ofanzivnog skoka, prema procjeni sudija faulirao svog prezimenjaka iz Borca, dvije sekunde prije kraja.

Radovan Đoković je promašio prvo, ali pogodio drugo bacanje, a domaćin nakon tajm-auta nije uspio da iskoristi preostalo vrijeme i slavlje Čačana je moglo da počne. Konačan rezultat 80:81.

Najefikasniji u timu pobjednika sa 19 poena bio je Džons, kojeg je sa poenom manje pratio junak pobjede, Đoković.

U redovima Sutjeske nedovoljan je bio izvanredni Pavlićević sa 32 poena, kojeg su pratili Knežević sa 13 i Vujović sa 12 poena.

FOS media

Komentariši