Mega je u trećem kolu ABA lige nakon pordužetaka savladala Krku rezultatom 73:72 (67:67 rezultat regularnog dijela) na svom terenu, a dobru partiju pružio je Karlo Matković, potencijalni reperezentativac Bosne i Hercegovine.

Rezultat je bio u egalu tokom cijele utakmice. Vodstvo se smjenjivalo i nijedna ekipa nije uspjela steći neku značajniju prednost, tako da se ušlo u uzbudljivu završnicu. Rudan je 48 sekundi prije kraja pogodio trojku za 67:64, ali je odmah istom mjerom uzvratio Stipčević i poravnao. Mega je imala napad za pobjedu, ali je Balcerowski promašio za tri poena i otišlo se u produžetke.

Krka je otvorila produžetak serijom od 5:0, ali Mega sjajno reagovala i ekspresno je preokretnula rezultat u svoju korist od 73:72 dvije minute prije kraja. Uslijedilo je nekoliko promašaja na obje strane do kraja utakmice, tako da se rezultat nije mijenjao.

Matković je ubacio deset poena uz tri skoka, a u redovima njegovog tima istakao Smith sa 17 poena, sedam asistencija i pet skokova. Prvo ime susreta bio je Stipčević sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencije, ali to na kraju nije pomoglo Krki da dođe do trijumfa.

SCsport.ba

Leave a Reply