Euroliga prekinuta je više od dvije nedelje, a rukovodstvo planira da sezona ipak bude završena na terenu – kada se za to steknu uslovi.

Iako više nije tako mali broj liga koje su otkazale sezone, čelnici najjačeg takmičenja Starog kontinenta i dalje insistiraju da Euroliga bude odigrana u istom formatu, sa istim brojem utakmica, isto kao i Eurokup.

Dok se neki igrači glasno protive takvoj odluci, italijanski stručnjak Etore Mesina iznio je upozorenje, da mora postojati datum do kada će biti definitivno – da li se igra ili ne.

Trener Milana rekao je da će “sezona zavisiti od situacije u vezi sa virusom korona”.

“Mislim da bi trebalo da bude određen krajnji datum, trenutak poslije kojeg će postati jasno da li možemo da idemo dalje. Moramo ostati pozitivni, naravno. Svi žele da igraju i gledaju utakmice, ali najvažnija stvar o kojoj moramo da razmišljamo je opšta bezbjednost. Razgovor o nastavku nacionalnih i međunarodnih takmičenja može početi tek onda kada se stvore bezbjednosni uslovi – kada igrači, navijači, svi ne budu u opasnosti”, rekao je on za “Tas”.

Dok se cijeli svijet bori protiv opasnog virusa, sport ne može biti na dnevnom redu. Kada će se ta situacija promijeniti – još je neizvjesno.

Mondo.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here