Mirza Teletović, predsjednik KS BiH, obzirom na posljednje rezultate omladinskih selekcija mora se oglasiti i poduzeti mjere. Također i legendarna Razija Mujanović, tim-menadzer ženskih selekcija, morala je dati svoj osvrt na debakl juniorki u Sarajevu?

Savez na čelu sa predsjednikom Teletovićem osigurao je optimalne uslove za pripreme. Međutim, kako su to vratile ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Sinišom Ožegovićem i kadetska muška selekcija Bosne i Hercegovine sa selektorom Admriom Prašovićem? Debaklom i sramotom bh. košarke.

Zamislite ženska juniorska selekcija na Evropskom prvenstvu u Sarajevu izgubi od petoplasirane Španije 73 poena razlike. Bh.kadeti su prije nekoliko trenutaka izgubili od Njemačke 39 razlike, pa na početku od Francuske 64 razlike.

Šta su radili selektori na pripremama? Je li taktika glasila ko će veći debakl doživjeti! Ožegović je trebao ranije podnijeti ostavku, a Prašović već sad nakon Njemačke. Nema se tu šta čekati više.

Problemi sa omladinskim selekcijama su ovim rezultatima prevršli svaku mjeru. Vjerujemo da će predsjednik Teletović, kao i direktorica Mujanović, poduzeti konkretne poteze uz duboku analizu,  da se ovakve sramote ne bi više događale.

N.S.

Odgovori