U novom izdanju poznate emisije Arene Sport posvećenoj košarci, “U obruču”, gostovao je najpoznatiji košarkaški agent (menadžer) u regionu, Miško Ražnatović.

Na samom početku dotakao se igrača koje zastupa u NBA ligi, Nikole Jokića, Bobana Marjanovića, Ivice Zupca, Darija Šarića, ali i bh. reprezentativca Džanana Muse, o čijoj karijeri također vodi brigu.

Ocijenio je kako je 19.-godišnji imao razne pehove s povredama te da je to malo usporilo njegov uspon u najjačoj svjetskoj ligi, ali također konstatovao kako najbolje za velikog bh. talenta tek dolazi:

“Džanan je bio najmalerozniji igrač u protekloj godini, zadobio je povredu nastupajući za bh. reprezentaciju i to u trenutku kada je trebao da materijalizuje taj svoj rad u NBA. Zatim se vratio, shvatio što je NBA, svi su bili prezadovoljni i zatim se opet povrijedio. Sada je potpuno zdrav, ali je pitanje koliko će minuta dobiti u ovoj sezoni. On je veliki borac, poraz kao opcija kod njega ne postoji. Trenutno briljira u razvojnoj G ligi. Ja sam u dosta dobrim odnosima sa Brooklyn Netsima, čak i ličnim, tako da iz prve ruke imam informaciju da su izuzetno zadovoljni sa njim, pogotovo tom njegovom transformacijom u odnosu prema NBA. Za njega ima puno vremena, tek treba da napuni 20 godina. Ništa se loše nije desilo, i dalje ostajem pri tvrdnji da će on biti jedan od igrača koji će obilježiti NBA među košarkašima s ovih prostora”, kazao je Ražnatović.

Komentariši