Prvakinje Regionalnog takmičenja Tuzlanskog kantona u kategoriji pionirki i juniorki su košarkašice ŽKK RMU Banovići.

“Zlatni pehar smo zadržali i nakon pet godina u vitrinima naših prostorija te se nadamo da će tamo ostati još dugo vremena. Krajem 6. mjeseca očekujemo prvake ostalih kantona odnosno entiteta te završetak njihovog takmičenja (Konjic,Sarajevo,Zenica,RS,HB ) te borbu za državno takmičenje i osvajanje jedne od medalja.

Za naše košarkašice nema odmora.

Od 26.05.2020 godine naše selekcije nisu imale slobodne dane,odlazak na odmor i slično. Vikend koji je pred nama naše košarkašice će provesti u Podgorici gdje ćemo odigrati 2-3 prijateljske utakmice sa našim sportskim prijateljima ekipom Budućnost Bemax.

Nakon toga nam slijedi završnica Lige Mladih te odlazak na Ljetni Kamp (planina Bjelašnica)SARAJEVO BASKET MEETING gdje ćemo boraviti 6 dana u ljepotama prirode, obnovljenih sportskih terena, hotela, takmičenju, utakmicama, druženju sa djevojčicama/dječacima ostalih kolektiva.

Jedno nezaboravno iskustvo. Radujemo se organizaciji jednog od najvećih kampova u BIH. Nakon ovih sportskih aktivnosti slijede nam i reprezentativne obaveze,gdje ćemo se maksimalno posvetiti te dosadašnji rad krunisati ljepotom grba.
Za naše djevojčice i njihovu trenericu ljeto će biti samo jedna lijepa uspomena na kalendaru”, saopštili su iz ŽKK RMU Banovići.

R.BH.

Leave a Reply