Prekid sezone u Ligi BiH sredinom marta košarkaše Mladosti zatekao je na devetom mjestu tabele, što nije bilo očekivano pred početak sezone, ali kada se podvuče linija, uprava kluba iz Mrkonjić Grada može da bude barem djelimično zadovoljna ostvarenim.

Sasvim očekivano, seniorski tim je raspušten, a u klubu rade samo sa mlađim kategorijama, nakon što je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske dozvolilo odvijanje treninga.

– Ne planiramo treninge prvog tima dok ne formiramo ekipu za narednu sezonu, a to je tamo početkom ili sredinom avgusta. Mlađe kategorije nastavile su sa treninzima koji su im neophodni, a tu prvenstveno mislimo na juniore, od kojih se očekuje da naprave korak ka prvom timu. Prekid nastave u školama zbog pandemije virusa korona uticao je da nam se javi ogroman broj dječaka i djevojčica sa željom da počnu trenirati, što raduje sve nas u klubu jer to ranije nije bio toliko izražen slučaj i njih stotinjak radiće sa tri trenera u grupama tokom ljeta. Čekamo sastanak sa rukovodstvom opštine u vezi sa daljim planovima kluba, a velika obostrana želja je da zadržimo kontinuitet i nastavimo raditi kao svih ovih sezona od kada smo članovi najvišeg ranga – rekao je sportski direktor Mladosti Miladin Rmuš.

Najavio je da neće praviti pauzu tokom ljeta jer nisu radili dva mjeseca, što je potrebno nadoknaditi.

– Nastavljamo sada s radom do iduće takmičarske sezone, a ima nagovještaja da će biti takmičenja na nivou Područnog košarkaškog saveza Banjaluka – dodao je Rmuš.

Kada su u pitanju projekcije za narednu sezonu, u ovom trenutku teško je bilo šta prognozirati jer je evidentno da će svim klubovima biti smanjeni budžeti. Košarkaši prvog tima imali su ugovore do kraja sezone koji nisu bili definisani datumom i u narednoj sezoni više pažnje biće posvećeno domaćem igračkom kadru.

– Nadamo se da ćemo zadržati isti budžet kao prethodnih godina, koji je bio mnogo manji od ostalih kluba u Ligi BiH, te da ćemo napraviti rezultate kao do sada. Sigurno je da ćemo u novu sezonu ući bez dugovanja, što će biti plus za nas, mada je jasno da će igrači morati da smanje finansijske prohtjeve za narednu sezonu. Posljednjih godina iznosi ugovora mnogo su skočili i teško smo mogli parirati bogatijim klubovima, ali očekujem da će se to sada vratiti na nivo od prije pet-šest godina – istakao je Rmuš.

Glassrspke.com

Odgovori