Košarkaši Mornara porazilii su večeras u Ljubljani ekipu Cedevita Olimpije u meču 16. kola ABA lige, nakon produžetka, rezultatom 90:91.

U prvoj dioncii dirigovao je domaćin, koji je riješio u svoju korist 23:18, ali su gosti u drugoj održavali kontakt i u finišu poluvremena serijom 8:0 preokrenuli (41:42), a potom na odmor pošli sa pola koša prednosti (43:44).

U trećoj četvrtini ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a na isteku 30. minuta semafor u ”Stožicama” pokazivao je egal – 63:63.

I čvrsta posljednja dionica obilovala je neizvjesnošću. Cedevita je u 36. minutu trojkom Miler Mekintajera uspjela da se otkači na +4 (75:71), ali je Mornar uzvratio bacanjem Pulena i trojkom Nidama, za -1 (75:74), 2 minuta i 55 sekundi prije posljednje sirene.

Uslijedio je dvominutni period bez koša na obje stane, a onda je Nidam Baranima donio preokret na ulasku u posljednjih 60 sekundi – 75:76.

Međutim, pleju crnogorske reprezentacije uzvratio je Miler Meikntajer, košem za novi višak domaćina, 39 sekundi prije kraja (77:76)

U narednom napadu gostiju neprecizan iza linije 6,75m bio je Nidam, dok je na drugoj strani fauliran Blažič, kojem ruka nije zadrhtala sa linije penala – 79:76.

Pavićević je pozvao tajm-aut, na izlasku iz kojeg je Nidam postigao brzu trojku za izjednačenje 79:79, 17 sekundi prije kraja.

U završnom napadu Boatrajt sa zvukom sirene regularnog dijela nije bio uspješan i meč je ušao u dodatnih pet minuta.

Produžetak je trojkom načeo Sead Šehović, za vođstvo ekipe iz Bara 79:82, koji su imali i plus 4 (82:86), ali je dva minuta prije kraja Hopkins trojkom donio novo poravnanje (88:88).

Mrežice su mirovale narednih 60 sekundi, a onda ih je razmrdao Nidam sa linije penala – 88:90.

Miler Mekintajer i Hopkins su promašili šuteve za izjednačenje, a onda je fauliran Heris koji je polovičnim učinkom sa linije penala 9 sekundi prije kraja propustio da riješi pitanje pobjednika, ali je makar svojoj ekipi donio pun posjed distance – 88:91.

Za razliku od Rimca, Pavićević je odabrao da faulom spriječi pokušaj za tri poena, a Blažič je iskoristio oba penala (90:91), da bi na drugoj strani odmah bio fauliran Heris, koji je šest sekundi prije završne sirene promašio oba bacanja, srećom bez posljedica, jer je u finalnom napadu neprecizan za pobjedu bio Miler Mekintajer! Konačno, 90:91!

Ovo je deveta pobjeda Barana, kojom su, u iščekivanju rezultata Zvezde i FMP-a, ušli u plej-of zonu i primakli se Cedeviti, koju su oba puta savladali, na samo jednu pobjedu razlike!

Najbolji u velikoj pobjedi gostiju bio je Nidam sa 22 poena, a pratili su ga Heris sa 16 i Pulen sa 13.

U poraženom timu prednjačio je Miler Mekintajer sa 23, a podršku je imao u Hopkinsu sa 17 i Blažiču sa 10 pogodaka.

fosmedia.me

foto: Jurij Kodrun

Odgovori