Mostarski Student, nažalost, vrlo vjerovatno neće igrati u Ligi BiH. Na jučerašnjem sastanku predstavnici mostarskog kluba nisu učestovali, a situacija u tom klubu ne garantuje da će Mostarci igrati ponovo u eliti.

Eventualno definitivno odustajanje Studenta moglo bi otvoriti vrata za zanički Čelik. Zeničani su se u A1 ligi borili sa Bosnom za titulu, ali zbog pandemije COVID-19 takmičenje prekinuta, a Bosna koja je bila prvoplasirana poslata je u elitu.

No, zenički Čelik nije krio ambicije za plasman u elitu, a, ponavljamo, u slučaju odustajanja Studenta, mogli bi razmisliti o pozivinici za učešće u elitnom rangu naše košarke.

Zenica je ostala bez premijerligaša u fudbalu i rukometu, a čast zeničkog sporta u eliti branit će KŽK Čelik i KK Jumper.

U takvim okolnostima ako Grad Zenica želi spasiti obraz sporta u ovom gradu trebao bi razsmisliti o projektu povratka košarkaša Čelika u elitu. Bio bi to odličan potez jer bi poslije dugo godina napokon u Ligi BiH imali klubove koji su kroz historiju ostavile neizbrisiv pečat.

V.V.

Leave a Reply