Muška seniorska reprezentacija Hrvatske danas u 17:00 sati odigrat će kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Turske. Utakmicu možete gledati na programu Sportkluba (SK3).

Nakon dugo vremena, hrvatska košarkaška reprezentacija ponovno igra službenu utakmicu. Doduše, umjesto kod kuće protiv Turske, obje utakmice odigrat će u Istanbulu u drugom ”prozoru” kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

”Bilo bi super potvrditi 2-0 i da pokušamo osigurati plasman na Europsko prvenstvo. No, nemojmo tu zaboraviti da Turska dolazi pojačana s novim izbornikom i novim sustavom, što može biti prednost, ali i mana. Mi imamo odličnu atmosferu i na tome možemo graditi optimizam”, izjavio je Pavle Marčinković.

Turska katastrofalno otvorila kvalifikacije, ali u ovom ciklusu će imati briljantnog Shanea Larkina, a tu je i novi izbornik Orhun Ene.

”Protiv Turske nas očekuje jako bitna utakmica, ali oni su krenuli s 0-2 i sigurno će protiv nas probati odigrati kvalitetno i doći do pobjede. To im treba i domaćini su. Nama je nužno da nam obrana bude forte i ako ćemo imati zajedništvo, možemo očekivati dobru utakmicu s naše strane”, rekao je Željko Šakić.

Izbornik Veljko Mršić odabrao je sljedećih 12 igrača za Tursku:

Miro BILAN
Mateo DREŽNJAK
Filip KRUŠLIN
Pavle MARČINKOVIĆ
Marin MARIĆ
Dominik MAVRA
Roko PRKAČIN
Ivan RAMLJAK
Roko ROGIĆ
Željko ŠAKIĆ
Roko Leni UKIĆ
Antonio VRANKOVIĆ

Leave a Reply