Poslije dvogodišnje avanture Džanan Musa se vratio na “Stari kontinent”, a njegov paraf na ugovor sa turskim Efesom uz veliku dozu odobravanja prokomentarisao je Damir Mulaomerović koji mu je pružio prve seniorske minute u dresu “Zmajeva”.

“Musa dolazi u jedan od najboljih evropskih klubova za koji sam i ja igrao, na mjestu trenera nalazi se isti čovjek koji je i mene trenirao. Odabrao je jako dobar klub za povratak i mislim da će košarkaški puno, puno profitirati. Euroliga je nešto najbolje što se igra, ali moraće se samo prilagoditi na ovu košarku, jer je u NBA je to potpuno drugačije. Ovdje se puno stvari bazira na taktičkim detaljima, detaljnije se pripremaju utakmice što je sasvim drugačija priča u odnosu na NBA” – rekao je za portal “Reprezentacija” trener tuzlanske Slobode i nastavio:

“Treba se fokusirati na to da se predstavi u što boljem svjetlu u ovih šest mjeseci. Talentovan je, uvijek je motivisan i uz radnu etiku kakvu ima ne sumnjam da će pružati dobre partije. Ko zna, možda i ostane u Efesu, znate i sami da je u sportu teško predvidjeti šta će se desiti za godinu ili dvije. Sve će zavisiti od njegove igre i participacije na evropsku košarku”.

reprezentacija.ba

Leave a Reply