Damir Mulaomerović bio je razočaran u subotu uvečer nakon poraza od Sparsa. Ne zbog samog poraza koliko zbog sudijskog kriterija. Na svojoj koži osjetio je u Širokom Brijegu kako sude Kralj, a pogotovo Komar i Porobić. U duelima sa Sparsima “širokobriješki kriterij” se promijenio, a Mulaomerović je zbog toga rekao kako će razmisliti i o podnošenju ostavke.

O svemu tome je govorio i u današnjem izdanju Avazovog Sporta, a dio intevjua prenosimo…

“Utakmica je bila dobra, pravi derbi, s tim da smo mi zaslužili pobjedu. Sudije Komar i Porobić nisu bile na visini zadatka. Kralj je bio ok. U prvih 20 minuta izveli smo samo tri slobodna bacanja. Zadnji napad je bio evidentan faul. Na našem najboljem igraču Hasandiću nije dosuđeno 6 – 7 prekršaja”, navodi Mulaomerović i dodaje:

“Pitam se da li ja to nekom smetam ili neko drugi. Ne znam, ali vidjet ćemo. Razgovarat ću se čelnicima kluba, već dugo razmišljam o odlasku, ali nisam htio otići jer je Sloboda fer klub, nikom ništa ne duguje a ima najveću posjetu. Ako me neko želi otjerati, ja ću otići, ali kad ja hoću, a ne kada ti ljudi zažele…

Mulaomerović nastavlja:

“… Sloboda je jedini klub koja je ranije uplatila kotizaciju, nikom ništa ne dugujemo i stvarno ne znam kome smetamo. Ako vam je cilj da se košarka u Tuzli ugasi i da spadne na 20 navijača, recite”, poručio je Mulaomerović u intervjuu za Avazov Sport.

Avazov Sport / E.Č.

Leave a Reply