U sezoni u kojoj je sa Prištinom ispisao najljepša slova klupske historije, plasiravši se među 16 najboljih ekipa FIBA Europa Cupa, Damir Mulaomerović ne misli stati.

Večeras je sa svojim momcima stigao do povijesnog rekorda koji će se u budućnosti teško dostići. Priština je savladala Ponte iz Prizrena sa 106:71 i regularni dio kosovskog prvenstva okončala sa omjerom 28-0.

Priština je i glavni favorit za osvajanje prvenstva Kosova, a treba li uopšte pominjati da je osvojila Kup Kosova. I znamo da će biti nevjetnih Toma koji će omalovažavati rekord i komentarisati s riječima – kada se košarka igrala na Kosovu.

Svima njima toplo preporučujemo da se svojim očima uvjere u kvalitet kosovske lige i/li kvaliteta FIBA Europe Cupa o čijem TOP 16 naši klubovi u najvećem broju slučajeva mogu samo sanjati.

Mulaomerović je, podsjećanja radi, sa Slobodom u prvoj sezoni svog trenerskog angažmana izborio TOP 4 u Ligi BiH, a u narednoj sezoni i play-off. U hrvatskom prvenstvu je odveo Cibonu na korak od titule. Na Kosovu osvaja sve što se može osvojiti i… Pustimo da prođe vrijeme. Djela će sve pokazati, a ne prazne priče.

E.D.S.

PODIJELI

Komentariši