S pet vezanih poena Milan Munižaba je u posljednjoj minuti prijateljske utakmice donio pobjedu Slobodi nad Bratuncem rezultatom 78:75.

Tuzlaci su teškom mukom došli do pobjede. Početkom trećeg perioda imali su -16 poena zaostatka 37:53, ali su istoj četvrtini došli do pola koša prednosti, pa opet do rezultatskog zaostatka.

Bratunac je u posljednjem periodu imao prednost sve do posljednje minute. Izabranici Ognjena Radića nisu realizovali tri posljednja napada, a Munižaba je to kaznio trojkom i poenima sa slobodnih bacanja, te svom timu donio pobjedu.

Trener Damir Mulaomerović je u drugom dijelu igrao sa petorkom: Mustapić, Alikadić, Munižaba, Durmo i Davis. U prvom poluvremenu su u rotaciji bili Manjgafić, Victor i Dedajić, ali Mulaomerović večeras nije bio zadovoljan njihovim angažmanom.

Kod gostiju su najraspoloženiji bili Miloš Pešić s 19 poena te bivši igrač Slobode Marko Rikalo koji je dodao 16 poena. U crveno-crnoj ekipi imali smo čak pet dvocifreni igrača. Najviše je zabio Davis Jr. čak 22 poena, 18 je imao Alikadić, 12 je postigao Durmo, a po 11 su dodali Mustapić i Munižaba.

E.S.

Leave a Reply