Marica Gajić, najbolja bh. igračica od naredne sezone nosit će dres Avenide, najboljeg španskog kluba i člana Eurolige.

Za portal BHbasket naša košarkašica govorila je u svom novom klubu:

“Već neko vrijeme sam naglašavala da smatram da je vrijeme za promjenu sredine. Uticala je zasićenost Turskom, obzirom da sam tamo provela skoro pet sezona, i svakako njihov finansijski pad protekle godine. Ponuda od Avenide je stoga došla u pravom momentu i sa tako profesionalnim ljudima je najlakše bilo dogovoriti saradnju.  Da ste me prije ovog dogovora pitali u kom klubu bih najviše voljela nastaviti karijeru, rekla bih Avenida Salamanca. To govori dovoljno o tome koliko mi znači potpisivanje za jedan takav klub. Dugogodišnji su španski prvaci u prvenstvu, kupu i superkupu. Španija je prelijepa zemlja, sa jako lijepom kulturom. Tim iz gradića Salamanca poznat po najboljim navijačima i prepunim dvoranama”, kaže Gajić i nastavlja:

“Privilegija je igrati Euroligu u kojoj sam se već oprobala, sada je vrijeme napraviti i neki dobar rezultat igrajući istu. Mislim da možemo napraviti jako dobar posao kako u španskoj tako i u Euroligi. Najbolji adut je po meni, Roberto Iniguez, poznati košarkaški stručnjak i po meni jedan od najboljih trenera na svijetu. On je također bio jedan od razloga zbog kojih sam se tako brzo odlučila na sklapanje ugovora. Radujem se saradnji sa njim.
Malo nas je sve poremetila ova situacija sa virusom, ali da se trenirati naravno i sigurna sam da ce moja forma biti na potrebnom nivou do pocetka priprema. Najbitnije je da je povreda sanirana. Početak klupskih priprema i odlazak u Španiju očekujem početkom septembra”, zaključila je Gajić.

R.BH.

Odgovori