Vrijeme je da se ispravi jedna od najvećih nepravdi i da košarkaški Pink Panther završi tamo gdje mu je odavno mjesto

Nakon Dražena Petrovića, Krešimira Ćosića, Mirka Novosela i Dina Rađe vrijeme je i za još dvojicu hrvatskih košarkaša koji bi trebali dobiti svoje mjesto u Kući slavnih. Povodom 127. obljetnice od nastanka košarke kao sporta, košarkaška Kuća slavnih izbacila je popis kandidata za sljedeću generaciju košarkaških legendi, a na njoj su se našla i dva hrvatska imena – Toni Kukoč te Giuseppe Gjergja.

Kukoč se na popisu nalazi već godinama, no nikako da bude odabran, a prošle je godine također ušao jedan Hrvat. Radi se o Kukočevom suigraču iz legendarne Jugoplastike i bivšem centru Boston Celticsa, Dinu Rađi, koji danas obnaša dužnost predsjednika Stručnog savjeta u HKS-u.

A s legendarnim Pink Pantherom, koji je u Chicago Bullsima igrajući s Michaelom Jordanom osvojio tri prstena na listi kandidata se našao još jedan Hrvat!

To je bivši košarkaš Zadra, legendarni Pino Gjergja, koji je tu informaciju doznao unaprijed, i to na svoj 81. rođendan u dvorani dok je s veteranima igrao košarku!

Uz hrvatski dvojac, svoje kandidate ima i Srbija. Dvojica njihovih kandidata su bivši centar Lakersa, a danas menadžer Sacramento Kingsa, Vlade Divac, te legendarni trener jugoslavenske reprezentacije, Ranko Žeravica, koji je preminuo 2015. godine.

Možda smo malo subjektivni, ali Toni Kukoć, po mnogima naš najnadareniji košarkaš je odavno već trebao imati svoje mjesto u tom biranom društvu.

Sportklub.hr

Leave a Reply