Nasilne scene, napad navijača Crvene zvezde na košarkaše Budućnosti i dugo “natezanje” da se taj dio gledališta umiri odložili su petu, odlučujuću utakmicu finala ABA lige za skoro sat.

Kada je napeta atmosfera u dvorani bila svedena na nivo pri kojem su gosti mogli da uopšte izađu na teren, ekipe su se kratko zagrijale i počele utakmicu u kojoj se za sve pitao jedan tim – ekipa Milana Tomića.

Nakon trijumfa 97:54 i kratke proslave na terenu, pred novinare je u dvorani “Pionir” stao i predsjednik Crvene zvezde mts, Nebojša Čović.

Na početku razgovora, rekao je da je uspjeh bio posljedica i “naučenih lekcija” iz prošle sezone.

“Neću da se vraćam na prošlu godinu, jer nas je tada od ovog rezultata dijelila jedna nesrećna lopta. Da ne analiziram sve ono drugo… Svake godine i svakog dana ste iskusniji, ako niste sujetni i bahati, već ako ste spremni da stalno učite, ma koliko znanje imali. To je jako dobro za mozak, koji stalno treba trenirati”.

Na pitanje o skandalu na početku zagrijvanja i incidentu, Čović je rekao da je “jako brinuo da bi to moglo da se dogodi”.

“Na prljave akcije koje su se događale u Podgorici morala je da uslijedi reakcija. Nemam namjeru da večeras pričam o tome, ni da apsolviram to. Fantastična je atmosfera bila, znam šta je bilo pripremano kao provokacija. Žao mi je i izvinjavam se javnosti zbog onoga što se dogodilo na početku. Ne bih da analiziram kako se dogodilo i kako je koji igrač izlazio na treren, kao i pojedinci koji su bili zaduženi za obezbjeđenje. Ne iz Crvene zvezde”.

“Bitno je da smo došli do cilja i da smo izdržali maltene zatvorski režim od utorka do subote, kada smo se vratili iz Podgorice. Čestitam i stručnom štabu i svim našim igračima i kompletnoj upravi i igračima… Drago mi je da smo izdigli iz ovoga onako dolikuje Beogradu i Srbiji, gospodski”.

Čović se osvrnuo na konferenciju za novinare Jasmina Repeše poslije druge utakmice, na kojoj je govorio da je u Beogradu doživio “nezapameni linč”. Ovog ponedjeljka, hrvatski stručnjak nije izašao pred novinare.

“Smiješno mi je da pričam… Sa mojim iskustvom od 52 godine, a radio sam sa svim vrhunskim trenerima sa ovog prostora, nikad nije dobro da treneri koji izgube sa velikom razlikom traže alibi u velikim pričama. Mislim da se tad zakuhala čorba, a onda je uslijedilo interesantno saopštenje… Da vam direktno kažem, KK Crvena zvezda se ni na prvoj, ni na drugoj utakmici, a ni na današnjoj, nije bavila organizacijom i plaćanjem transpareanata, vrijeđanjem porodica… Apsolutno nikada. Kada mene vrijeđaju polaze od sebe, a vidjeli smo kako i šta rade… Danas smo se trudili da spriječimo reakciju, a tek je toga previse u našem regionu”.

Čović je poslao poruku i menadžmentu ABA lige, da bi trebalo da “poštuje proslavu šampiona”

“Očigledno da menadžment ABA lige mora da povede više računa, pa čak i o tim detaljima, da proslave šampiona moraju da budu šampionske, evropske, a ne na brzaka. Bez obzira da li se nekome sviđa ili ne ko je šampion, to tako mora da bude”.

Tekst i foto: mondo.rs

PODIJELI

Komentariši