Danas je u gradskoj vijećnici grada Pesara u Italiji, na poziv gradonačelnika grada Pesara, upriličen prijem za delegaciju Općine Novi Grad Sarajevo koju je predvodio načelnik Semir Efendić, predstavnici KK Realway i igrači pionirske selekcije našeg kluba.

Direktor KK Realway Nedim Džemić se ispred kluba zahvalio gradonačelniku Pesara g.Ricciju i uručio mu prigodan poklon dres KK Realway.

Grad Pesaro je sportska prijestolnica EU za tekuću godinu i od ove godine su gradovi pobratimi Općina Novi Grad Sarajevo i Grad Pesaro uz mnoge vidove saradnje, postigli dogovor i o sportskoj saradnji.

KK Realway Sarajevo je jedan od najuspješnijih kolektiva u našoj zemlji i jedan od najboljih predstavnika rada sa djecom i omladinom, a posebno je važno istaći da je klub koji dolazi iz naše najmnogoljudnije općine u kojoj je osnovan 2003 godine.

Sutrašnjim svečanim otvaranjem počinje jedan od najboljih košarkaških turnira u Italiji za mlade košarkaše, a upravo KK Realway Sarajevo će imati čast da učestvuje na turniru i predstavlja najveću košarkašku porodicu u BIH, Općinu Novi Grad Sarajevo, zatim naš Kanton Sarajevo ali i našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Komentariši