Nemanja Nedović ovog ljeta nije bio u planovima doskorašnjeg selektora Saše Đorđevića, što je uz nepozivanje Nikole Kalinića izazvalo najveće polemike u javnosti.

Bek Armanija je nekoliko dana poslije završetka Svjetskog prvenstva u Kini iznio svoje viđenje nastupa „orlova“. Kaže da mu je kao navijaču teško palo što nije ostvaren cilj, ali i da što prije treba zaboraviti Mundobasket i okrenuti se novim izazovima koji uskoro slijede.

U razgovoru za Sport klub, Nedović je otkrio i kako se osjećao kada je saznao da neće biti na spisku Saše Đorđevića.

– Stvarno sam očekivao da ću biti na tom spisku od 18 igrača. Taj dan je stvarno bio šok za mene, baš sam se bio malo pogubio i prva reakcija je bila vruće glave: ‘Nikada više neću da igram za reprezentaciju, to je to, završavam‘. E, onda se glava malo ohladila, razmislio sam i shvatio sam da to ne treba lično da shvatam – splet okolnosti doveo je do toga i bukvalno sam se za dan prešaltao i posvetio sam se tome da ovu sezonu dočekam spreman i da riješim zdravstvena pitanja koja su me mučila prethodne sezone. Početni bijes je trajao jedan dan, već sutradan sam gledao iz potpuno druge perspektive i bilo je mnogo lakše, rekao je Nedović i dodao:

– Nije mi bilo baš najjasnije, mislio sam da pripreme tome služe, da se pozovu najbolji igrači jedne zemlje, da se odrade pripreme, da se na njima ‘pobijemo‘ i da na takmičenje idu oni koji su zaslužili. Jednostavno, ove godine je bio sistem odabira drugačiji, to mora da se poštuje i nije moj posao, za to su zaduženi drugi ljudi. Tako sam se i postavio.

Na pitanje da li je uživo ili telefonom razgovarao sa selektorom Đorđevićem, Nedović odgovara:

– Taj dan se nisam javljao bukvalno nikome, ni mojima. Sutradan sam video da me je Sale pozvao, ja sam ga naravno pozvao onda jer bi bilo stvarno glupo da to ne učinim. Razgovor je kratko trajao i to je to, ništa posebno – neću da otkrivam šta je rečeno, to će ostati između nas, ali kao što sam ti rekao, već tog dana sam promenio način razmišljanja i cio pristup situaciji.

Tokom Svjetskog prvenstva održavao je vezu sa saigračima, ističe da se to podrazumijeva.

– Svakodnevno sam se čuo sa Bogdanom. Počeli smo komunikaciju zato što je on prošlog ljeta uradio istu operaciju kao ja sada i želio sam da se informišem kako je tekao oporavak i šta je on radio. Poslije toga smo svakog dana tokom SP bili u kontaktu, čuo sam se sa još nekim momcima – to su sve moji drugari i ja sam mnogo ljeta proveo sa njima. Jesam npr. bio povređen 2014. i 2017, ali sam i sa povredama skoro cijele pripreme bio sa njima. Naravno da je bilo komunikacije sa njima.

Selektor Đorđević saopštio je da neće ostati na čelu reprezentacije, pa je počela potraga za novim selektorom.

– Ne bih da se bavim time, nije moj posao, imamo sposobne ljude koji će izabrati pravog čovjeka za taj posao. Ipak, ako bih morao da izdvojim jednu potrebnu osobinu, to je da nam treba pobjednik kakav je bio i Sale. Kada si pobjednik, emituješ pobjedničku energiju, ljudi te prate i sve bude lakše. Ta energija je ključna, zaključio je Nedović.

Komentariši