Mostarski Zrinjski je fenomenalno otvorio prvenstvo u Ligi BiH. U jeku globalne pandemije koronavirusa, kada su košarka i uopšte sport u drugom planu, Mostarci su ostvarili pet pobjeda u pet odigranih utakmica.

U subotu na svom parketu dočekuju zenički Čelik, a pred taj susret razgovarali smo sa trenerom Nevenom Nikolićem.

„Mislim da nas čeka najteža utakmica ove sezone iz više razloga. Čelik ima odličnu ekipu, atletski vrlo sposobnu. Igraju vrlo agresivno, disciplinirano i pametno. Dobro su vođeni s klupe od strane trenera Pandže a imaju i jednog od najdominantnijih igrača lige Milivoja Božovića. Za razliku od nas oni nisu prekidali trenažni proces i sigurno će doći spremni na ovu utakmicu“, ističe Neven Nikolić.

Kao i druge ekipe, tako je i Zrinjski bio van trenažnog procesa zbog koronavirusa…
„Mi smo u fazi vraćanja intenziteta igre koji smo izgubili u dugoj pauzi uzrokovanoj koronavirusom. Treniramo jako dobro, momci su puni samopouzdanja te se nadamo još jednoj našoj dobroj utakmici u subotu“.

U Mostaru ni najveći optimisti nisu očekivali otvaranje sezone sa 5-0, a u slučaju subotnje pobjede i 6-0. No, predan rad, hemija u ekipi, uvijek donose rezultate..

„Pa mislim da je malo ko očekivao da ćemo sezonu otvoriti sa 5-0. Vratio nam se težak rad kroz koji smo prošli i još uvijek prolazimo. Stvorena je fantastična atmosfera u ekipi i jedno veliko zajedništvo koje nas gura prema naprijed da budemo sve bolji i bolji kako sezona odmiče“, zaključuje Nikolić.

Utakmica Zrinjski – Čelik igra se u subotu sa početkom u 20 sati.

E.Sk

Leave a Reply