Nihad Selimović, bez dlake na jeziku: Spars će iz ovoga izaći čistog obraza (VIDEO)

Nihad Selimović, predsjednik OKK Spars za portal BHbasket govorio je nakon odluke kojom je  klub iz Sarajeva uz novčanu kaznu izbačen u niži rang:

“Spars sigurno neće platiti kaznu, tu kaznu će platiti režiseri ovog cirkusa, a najveću kaznu će platitii bh. košarka i to će se sigurno odraziti u narednom periodu. Ovo nije kazna KS BiH, ovo je napisao komesar takmičenja. Nakon toga imamo sljedeće instance takmičarska komisija, UO KS BiH, pa i sudovi. Mnogo je nelogičnosti i propusta u samom izvještaju komesara koji je napisao. Bilteni se obično dobiju poslije utakmica, ovdje je trebalo pet dana da se dobije bilten. Osvrnuo bih se na početak, najvažniji dokument izdat u septembru mjesecu, neposredno pred početak prvenstva. U kojem se jasno kaže Liga 14, play-off osam ekipa. Tri posljednjeplasirane ispadaju iz lige. U ABA 2 ligu ulazi prvak regularnog dijela. Ovaj sistem važi za sezonu 2020/21. Od sezone 2021/2022 igra se Liga 12”, govori Selimović i nastavlja:

“U decembru mjesecu UO KS BiH donosi odluku mjenja se dvokružni sistem Liga 6 i play-off. KK Spars se obratio KS Kantona Sarajevo i 29. demcebra 2020. godine uputio dopis na UO KS BiH, da je navedeni sistem promijenjen mimo svih procedura. Iako svi znamo da tokom sezone nema promjena pravila tokom sezone. Tražimo da se hitno stavi van snage odluka donijeta 11.12. 2020. godine. UO KS BiH upozoren je na ovaj cirkus koji se dešava. Dobio sam informacju da je predsjednik KS BiH je izričit bio da se ne može ništa mjenjati, a na ovoj sjednici donijeta odluka gdje nije bio prisutan. Nakon čega su krenuli ustupci i sav ovaj cirkus. Ovo je prva stvar gdje sve pada u vodu. Odluka od 26. aprila je kulminacija svih promjena odluka tokom sezone. Jedina mjerodavna pravila su koja su donijeta 28. sepmtebra, cijela Evropa i svijet na se smije na prvenstvu”, kaže Selimović.

Na pitanje da je mjesto UO KS BiH ustupio Mirzi Teletoviću istakao je:

“Ja uopšte ne mislim da sam pogriješio, ja bih opet predložio Mirzu Teletovića. To je neko ko je igrao u NBA, nosio reprezentaciju. Ja nemam nikakvu skrivenu namjeru, smatrao sam da trebaju da dođu takvi igrački asovi jer će da se bori na regularnosti takmičenja. Ta prva promjena nastala kada nije na sjednici prisustvovao Mirza Teletović, nakon čega je sve ovo i krenulo. Cirkus se pravi godinama, ovaj klub igra, ovaj klub ne igra, a ovo je sada kulminacija. Spars je pristao na sve, odigrao sve utakmice. Željeli smo biti na jednom visokom nivou. Sbvim ekipama koji su imali probleme sa koronom smo izlazillo u susret. Nama se nije izlazilo pred finale ABA 2 lige. Smatram da je nama nanasena najveća šteta”, ističe Selimović.

Cijeli razgovor sa predsjednikom Sparsa pogledajte u videoprilogu.

E. Sk

 

 

Leave a Reply