Grupacija “Absolute Group” iz Travnika sa svim svojim kapacitetima stavila se na raspolaganje državi Bosni i Hercegovini. Poznato je da u sklopu grupacije posluju “No1 Brend koji osvaja” i “Hasky Sport”.

Prema riječima vlasnika Nihada Selimovića sve svoje kapacitete su preusmjerili u proizvodnju zaštitne opreme neophodne u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Preduzeli smo sve zaštitne mjere za radnike, jer njihovo zdravlje je na prvom mjestu, rade pod punom zaštitnom opremom. Svaki sat pogoni se dezinfikuju kao u operacionoj sali smo, pod posebnim mjerama dolaze i odlaze sa posla” naglašava Selimović inače po struci doktor medicine.

“Cjelokupna proizvodnja je preusmjerena na izradu zaštitnih maski, rukavica, kapa, bolničkih kreveta, šatora za civilnu zaštitu i bolnice, kao i bolničkih kreveta. Sve nam je ovo neophodno obzirom da je država oskudna sa zaštitnim opremom. Dosta smo donirali i donirat ćemo sve u cilju da zaštitimo građane koliko je u našim mogućnostima. Oprema koja ide i na tržište, je po izuzetno prihvatljivim cijenama kako bi pokrili osnovne troškove. Moram napomenuti da nismo otpustili nijednog radnika  i borit ćemo se za svakog od njih, dokle god možemo. Organizovali smo podjelu brašna za sve naše uposlenike”, govori Selimović

Preporučuje građanima potpunu disciplinu i pažnju, obzirom da se radi o virusu koji se brzo prenosi posebno putem ruku.

“Ne znamo do kada će padnemija trajati, zato moramo dati sve od sebe da prođemo što bezbolnije”, zaključio je Selimović.

Grupacija u vlasništvu prvog čovjeka Spars Realway  u posebno teškim trenutcima pokazala je bezbroj puta svoju humanost na djelu. Tako je bilo i u poplavama 2014. godine i naravno u mnogim akcijama humanog karaktera.

Sportska oprema No1 brend se svojim kvalitetom nametnula kako u državi tako i u regionu. Pored košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine i nose je i mnogobrojni klubov u nekoliko sportova. Također je za rukometnu selekciju Bosne i Hercegovine izradila opremu  za nastup na Evropskom prvenstvu u rukometu.

N.S.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here