Nihad Selimović: Razmišljam da dignem ruke od košarke (VIDEO)

Nihad Selimović, predsjednik OKK Spars za portal BHbasket dao je svoj osvrt na završnicu bh. prvenstva:

“Šta reći poslije svega ovoga što se dešavalo u posljednje vrijeme. Tužan sam zbog bh. košarke što se izdešavalo i kuda ide bh. košarka. Prvo moramo krenuti hronološki. Imali smo prvenstvo gdje u toku sezone tri puta mjenjana pravila i propozicije. To je jedan takav aposurd, i nešto što je nezapamćeno u svijetu sporta. Na početku je bilo dogovoreno da se igra Lige 14 i play-off,. Prvak regularnog dijela bi išao direktno u ABA 2 ligu. Kroz play-off bi se dobio prvak države. Spars je ligu završio na prvom mjestu. Očito nekim nije odgovaralo pa ćemo imati još jednu ligu i play-off. Neposredno pred početak Lige 6 na sastanku svi klubovi su se usaglasili da se odigra deset kola Lige 6 i potvrđeno je u pismenoj formi”, govori Selimović i nastavlja:

“Nijedno nacionalno prvenstvo se nijje završilo final fourom. Poslije Lige 6 obzirom da ekipa Širokog nije izborila željeni plasman, oni su najviše insistirali da se igra final four. U toku lige postojala je odluka da se ABA ligašima izađe u susret. Sparsu se nije izašlo u susret pred najvažniju utakmicu u historiji kluba pred finale ABA lige. Sve to podnijeli smo. Došao je šlag na tortu da u narednih 10 dana odigramo osam utakmica. Pristali smo i odigrali te utakmice. Kako je odmicalo svaki dan smo ostajali bez igrača zbog povreda. Tako samo jedva odigrali zadnju utakmicu. Nije se vodilo računa o igračima i reprezentativcama”, govori Selimović.

Na pitanje da li ostaje u košarci je odgovorio:

“Nakon svih ovih dešavanja jako razočaran. Razmišljam o svemu, pitam se da li ima svrhe. Praviti ovakve rezultate, imati ovakvu uspješnu sezonu. Ovdje sve što ste bolji i što više radite imate sve više neprijatelja”, istakao je Selimović

Cijeli razgovor sa predsjednikom Sparsa pogledajte u videoprilogu.

N.S.

Leave a Reply