Kada su navijači OKK Slobode izgubili sve nade da će u Mejdanu “osvanuti” kvalitetno pojačanje, rukovodstvo kluba “počastilo” ih je Nikolom Gajićem. Riječ je o košarkašu koji je ljetos bio na pripremama reprezentacije BiH kod Duška Ivanovića i koji bi sigurno bio član reprezentacije u kvalifikacijama za Eurobasket. Nažalost povreda ga je onemogućila da pomogne reprezentativnim kolegama u utakmicama sa Islandom i Velikom Britanijom.

Gajić je došao u Tuzlu, a svoj debi bi trebao imati u derbi susretu sa Sparsima.

Kakve su prve impresije o Tuzli i OKK Sloboda?

Gajić: Prve impresije su zaista odlične. Tuzla je grad sa dugom košarkaškom tradicijom i pravo je zadovoljstvo i čast doći u jedan takav grad. Ljudi iz kluba su me zaista dobro dočekali, baš kao stručni štab i saigrači. Nadam se da ću se brzo adaptirati i maksimalno pomoći Slobodi u nastavku takmičenja.

Da li znaš kako stoji Sloboda na tabeli Lige 12?

Gajić: Ove godine Ligu 12 sam malo više pratio nego prethodnih. Znam da se klub bori za Ligu 6 i nadam se da ćemo taj cilj ostvariti. Iskreno ne mogu reći da poznajem ligu BiH, iako sam prije pet godina igrao za Borac Nektar. Međutim, prošlo je vremena, liga je drugačija i radujem se što ću opet biti dio nje.

Povreda te je spriječila da budeš dio reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Eurobasket?

Gajić: Da, nažalost. Imamo sam povredu koja se dosta zakomplikovala. Ljeto je odlično počelo, izborio sam se čak i za mjesto u prvoj petorici reprezentacije na pripremnim utakmicama. Međutim, povreda je onemogućila moj nastup u kvalifikacijama. Ipak, svi momci se se lavovski borili i izborili nastup na EP. Naravno, velika je bila i pomoć navijača u BiH i ovom prilikom zahvaljujem se navijačima iz Tuzle, koji su uvijek uz reprezentaciju BiH. Moje mišljenje je da je grupa na EP izuzetno jaka, ali ni naše ambicije nisu mače. Mi imamo zaista odlilne igrače koji nastupaju u NBA i najjačim evropskim timovima i vođeni našim selektorom Duškom Ivanovićem, koji je jedan od najboljih trenera u Evropi, mislim da bi plasman u drugi krug bio realan, a poslije ko zna, svašta je moguće.

Slobodi slijedi utakmica sa neporaženim Sparsima…

Gajić: Sparsi su izuzetno dobra ekipa, njihov skor od 13-0 puno govori o tome. Prepun Mejdan sa publikom koja je sigurno najbolja u BiH biće vjetar u leđa svim igračima. Mislim da bi se moglo destii da Sparsi izgube prvu utakmicu u ovej sezoni. Očekuje nas izuzetno jaka i uzbudljiva utakmica, a ja se nadam da će se na kraju cijela Tuzla radovati pobjedi.

Može li Sloboda do Lige6?

Gajić: Mislim da je taj cilj realan. Moje ambicije su uvijek maksimalne, a one su se poklopile i sa ambicijama kluba. Ići čemo utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo uz pomoć publike ostvariti taj cilj. Liga je izjednačena i sigurno će se voditi borba do posljednje kola.

Šta možeš poručiti navijačima Slobode?

Gajić: Ono što bih poručio navijačima Slobode jeste da se izuzetno radujem igranju u Tuzli. Čast je igrati pred takvom publikom i biti dio kluba sa takvom tradicijom kakva je Sloboda. Ono što mogu obećati navijačima jesre da ću u svaku utakmicu, svaki minut proveden u igri noseći dres Slobode ostaviti srce na terenu. Nadam se da ćemo se svi na kraju radovati pobjedama.

N.S.

Komentariši