Nakon što su za posljednji prozor kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine zbog povreda otpale Marica Gajić i Tamara Kapor, u Orenburgu (Rusija) selektor bh. košarkašica Goran Lojo neće moći računati ni na sjajnu Jonquel Jones.

Jedna od najboljih košarkašica ovih kvalifikacija vuče lakšu povredu i želi se u potpunosti spremiti za novu sezonu i eventualni nastup na Evropskom prvenstvu ovoga ljeta u Španiji i Francuskoj, pišu Nezavisne.

Lojo će na put povesti, za ključni ključni susret protiv Švicarske, a zatim i protiv Estonije, Courtney Hurt, koja od ranije ima bh. pasoš. Radi se o 30-godišnjoj Amerikanki koja nastupa za francusku ekipu Villeneuve.

Inače, Zmajice na daleko putovanje od preko 20 sati u Orenburg putuju u ponedjeljak ujutru. Prvu utakmicu odigrat će protiv Švicarske (4. februar), a dva dana kasnije protiv Estonije.

Reprezentacija BiH nakon četiri kola zauzima drugo mjesto u grupi sa sedam bodova i potrebna joj je pobjeda nad Švicarskom da osigura plasman na EP, prvi nakon više od 20 godina.

Sport centar

Leave a Reply