Košarkaši Crvene zvezde otputovali su danas u Istanbul, gdje u petak igraju sa Fenerbahčeom utakmicu 1. kola Eurolige.

Ekipa Fenerbahčea doživjela je mnogo promena tokom ljeta u igračkom kadru, dok je selektor Srbije Igor Kokoškov na klupi zamijenio Željka Obradovića.

Za Zvezdaše najzvučnije ime koje je stiglo u Istanbul je Lorenco Braun, prošle sezone bek Crvene zvezde, a osim njega u Fenerbahče su došli i Dajšon Pjer, Edgaras Ulanovas, Džastin Hemilton, Danilo Bartel, Edi Džerel… Izuzetno snažan sastav čije temelje i dalje čine igrači koji su već godinama u Istanbulu: Nando de Kolo, Jan Veseli, Melih Mahmutolu, Bobi Dikson…

Crvenu zvezda putuje u Istanbul bez Emanuela Terija i bez euroligaške provjere u pripremnom periodu na prvi zvaničan meč nakon šest i po mjeseci od proglašenja pandemije virusa Covid-19.

“Očekuje nas teška utakmica, na prvom mjestu i zbog činjenice da je prva nakon duge pauze. Gostujemo ozbiljnoj ekipi koja je doživjela promjene između dvije sezone. Nema sumnje da će svi željeti da se dokažu na premijeri, svojim navijačima, novom treneru Igoru Kokoškovu. Zbog tih promjena formiran je utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to jednostavno nema svoje uporište u činjenicama. Došli su odlični igrači, vodi ih odličan trener, žele kao i mi dobro da otvore takmičenje, i sa te strane čeka nas izuzetno težak posao. Sa druge strane, mi nismo imali ozbiljniju provjeru sa nekim Euroligašem tokom pripremnog perioda koja bi nam dosta pokazala za ovakvu utakmicu, i zbog toga nam na primjer mnogo nedostaje onaj meč sa Efesom u Antaliji. Pripremali smo se tokom ljeta u novim Covid okolnostima, imali smo i taj peh sa Nokom, Teri koji je stigao kao zamjena nije još uvijek spreman, ekipa još nije formirana. Bez obzira na sve, želimo da odigramo dobru, borbenu utakmicu, čime bi sebi dali šansu u Istanbulu da dođemo do rezultata”, rekao je trener Saša Obradović za klupski sajt.

V.V.

Leave a Reply