U Doboju će od 1. avgusta početi sa radom škola košarke za djevojčice i dječake od šest do 18 godina, koju će voditi proslavljeni košarkaš iz Doboja Ognjen Kuzmić i trener Željko Babić.

Babić, koji je trener Košarkaškog kluba “Best”, rekao je Srni da je škola košarke njihova zajednička ideja kako bi se ovaj sport ponovo vratio u Doboj.

“Želimo da se djeca iz Doboja košarkom bave na jedan odgovoran način i da imaju priliku da igraju seniorsku košarku, koja se u ovom gradu ne igra već sedam sezona”, rekao je Babić.

On kaže da zajedno sa Kuzmićem dijeli optimizam da djeca ne odlaze da igraju za druge klubove u drugim gradovima, već pod boljim uslovima u ovoj lokalnoj zajednici.

Najveći problem nam je bio da se obezbijede termini za treniranje i sale. Stručnog kadra imamo, a na raspolaganju je i Ognjen /Kuzmić/ sa prijateljima”, rekao je Babić i najavio da će po zatvaranju finansijske konstrukcije u planu biti i izgradnja sportskog centra u ovom gradu.

Košarkaš Ognjen Kuzmić kaže da Doboj ima mnogo talenata za ovaj sport, a koji neće doći do izražaja ako im se ne obezbijede adekvatni uslovi za rad.

“Mislim da je ovdje gorući problem obezbijediti termine za trening. Ako se obezbijede termini za individualno i timsko usavršavanje ovaj sport bio bi masovniji”, izjavio je Kuzmić.

On kaže da košarka, osim ljubavi, košarka zahtijeva i značajnu fizičku spremnost i koordinaciju, a kod onih najmlađih utiče na kvalitetan psiho-fizički razvoj i djelimično ih odvaja od ulice i društvenih mreža.

dobojski.info

Komentariši