Kaže direktor reprezentacije Siniša Kovačević da je Stefan Janković igrač Crvene zvezde odbio da igra za Bosnu i Hercegovinu.

Neće Stefan isto k'o da je Jordan a ne prosječan igrač, međutim njegova odluka i sve jasno nema priče dalje. Dokle više moljakanja anonimusa da igraju za reprezentaciju za koju su igrali i stvarale je takve košarkaške gromade poput Markovića, Avdića, Primorca, Alihodžića, Firića, Mutapčića…!?

Za informaciju malo o Stefanu Jankoviću koji je s anonimne visine odbio igrati za Bosnu Hercegovinu pogledasmo njegov učinak u finalnoj seriji protiv FMP-a.

U prvom susretu 210 cm 25-godišnjak ubacio 3 poena, uz 4 skoka za 20.minuta, u drugom susretu Janković nije igrao, dok je u trećoj utakmici za 6.minuta igre ubacio 2 poena.

Kako to da direktor ili ko već se ne sjeti naprimjer Mirze Bulića 26-godišnjeg 207 cm visokog košarkaša koji pruža sjajne partije u drugoj ligi Španije u kojoj igra nekoliko klubova koji su godinama bili članovi Endese i učesnici evrposkih takmičenja. Manresa, Breogan, Valjadolid (nekadašnji Sabosinov klub)…poznati su svakome ko prati košarku.

Buliću ne treba ni državljanstvo niti nazor da voli domovinu, on je voli iz srca i duše. Bio je član omladinskih selekcija BiH počeo u Slobodi, košarkaški razvoj nastavio u Sparsima gdje igrački sazrio, odakle se otisnuo u Španiju. Košarkaša iz Živinica smo naveli samo kao primjer…

N.S.

Komentariši