Zbog učešća bh.klubova u Aba ligi, prvenstvo Igokee, kalendar takmičenja KS BiH morat će pretrpiti izmjene.

Već su se Leotar i Igokea dogovorili o odgađanju utakmice 13. kola, a pod velikim znakom pitanja je i utakmica Igokea – Spars Realway koja je zakazana za utorak 14. januara.

Utakmica Leotar – Igokea igrat će se u februarskom terminu kada će manje-više mnogo stvari u vezi plasmana ekipa biti izvijestan. Zbog toga se nameće pitanje hoće li Liga BiH ostati do kraja regularna.

Utakmica Leotar – Igokea može odrediti putnika u Ligu 6, a u bubnju za plasman su Kakanj, Mladost, Sloboda i Bratunac. U najboljoj je poziciji Bratunac, koji ima skor 9-5, ali Mladost i Kakanj će zasigurno sa Leotarom i Slobodom voditi bitku za preostala dva mjesta u Ligi 6.

Klubovi koji su izravni konkurenti Leotaru olako su prešli preko činjenice da će Trebinjci utakmicu sa Igokeom igrati kada mnogo stvari bude riješeno, odnosno kada se iskistalizira ko je ostao u utrci za Ligu 6, a ko će u Ligu za opstanak.

Igokea će i u februarskom terminu voditi grčevitu borbu za opstanak u Aba ligi, a svaka pobjeda nad Igokeom u domaćem prvenstvu za druge klubove vrijede dvostruko. Pitanje svih pitanja je ko je dopustio da klubovi termin zakažu u februaru? Propozicije su jasne da klubovi mogu dogovoriti termin u okviru od 72 sata u odnosu na vikend, ali…

U ovoj situaciji je konstatovano kako se “srpski klubovi lagano dogovore”, ali šta ako bude na štetu Mladosti i/li Bratunca koji su, također, iz bh.entiteta RS.

V.B.

Odgovori