Udruženje građana KK Igokea iz Aleksandrovca kod Laktaša nije željelo da igra u prvenstvu BiH u sezoni 2018/2019. O tome je veoma malo znao i počasni predsjednik Milorad Dodik, a kada je čuo za samovolju pojedinaca u svom taboru bilo je prekasno.

Igokei je mimo svih pravilnika omogućeno da zamrzne status u eliti, a onda i da se u sezoni 2019/2020. vrati u Ligu BiH. Dogovoreno je na sastanku u Busovači da će Igokea platiti kaznu, a na posljednjem sastanku Upravnog odbora KS BiH definisana je visina kazne.

Udruženje građana KK Igokea platit će oko 50.000 KM kazne KS BiH i u narednoj sezoni igrat će od 1. kola regularnog dijela prvenstva BiH.

Portal BHbasket je u oktobru 2018. godine upozorava na scenarij koji čeka Igokeu, ali su nas Pavle Ćorović, direktor kluba, i njegovi saradnici okarakterisali kao neprijatelje. Postali smo neprijatelji što smo pisali da će Igokea sezonu okončati u martu i što propušta priliku da kroz Ligu BiH afirmiše mlađe igrače, poput Darka Talića.

Postali smo neprijatelji što smo tvrdili kako bi Igokea podigla kvalitet takmičenja i da bi bila mamac za sve navijače gdje su trebali gostovati. Ispostavilo se da smo bili u pravu, a UG KK Igokea valjda naučni nešto u svojim greškama u koracima.

V.B.

PODIJELI

Komentariši