Danas je u prostorijama OKK Spars , s početkom u 12:00h održana Press konferencija za novinare povodom održavanja Drugog međunarodnog memorijalnog turnira Sabit Hadžić, koji počinje sutra 20.09.2019. godine

Prisutnim medijima na Press konferenciji su se obratili Enis Memić, igrač seniorskog tima OKK Spars, koji je kroz svoj trenažni proces i usavršavanje, imao priliku da sarađuje sa rahmetli Sabitom Hadžićem i nova članica stručnog štaba OKK Spars, Merhunisa Tihić Omerović koja je kroz svoju dugogodišnju karijeru i selektorski anganžman, sarađivala sa ovim velikim čovjekom i sportistom.

„Prije svega želim da pozdravim sve prisutne. Sa sinom rahmetli Sabita Hadžića, Damirom se poznajem od ljeta 2013. godine kada smo zajedno igrali za reprezentaciju BiH do 16 godina. Na većinu treninga i utakmica, dolazio je i pratio nas sa tribina rahmetli Sabit Hadžić. Uvijek nas je nekako bodrio, i kada god nam je nešto trebalo i kada smo pravili greške, uvijek smo od njega dobijali savjete. Kada je rahmetli Sabit preselio, vrijest me jako pogodila, niko to nije očekivao. Za mene predstavlja veliku čast što sam danas ovdje sa vama i što predstavljam upravo OKK Spars na ovom turniru i na konferenciji. Sabit je zaista bio jedan veliki čovjek“, rekao je Enis Memić.

„Jako mi je teško govoriti o Sabitu na ovaj način, ali divno je što smo uspjeli da nastavimo, da se održi turnir u njegovu čast. On je zaista bio veliki čovjek i veliki sportista i svi smo učili od njega. Mislim da bi bio jako sretan, da zna da ću ja sada da krenem da radim sa Sparsima, sa djevojčicama i sigurna sam da bi imala veliku podršku od njega“, rekla je Merhunisa Tihić Omerović.

Na pitanje novinara, da li će turnir biti stvarni pokazatelj stanja i kvaliteta ekipa, Enis je rekao: „U prethodnih nekoliko prijateljskih utakmica smo pokazali da se s pravom nosimo sa najboljim ekipama ABA 2 lige. Mislim da kvalitet u odnosu na prošlu sezonu nije opao, samo smo mlađi i malo neiskusniji ali naravno to nije presudno.

Za kraj, pozvali su sve sportiste, navijače, sve one koji su poznavali rad ovog velikog čovjeka, da dođu 20. i 21.09.2019. u SD „Novo Sarajevo“ , pruže podršku i da se svi zajedno , kroz memorijal, prisjetimo lika i djela našeg velikog sportiste rahmetli Sabita Hadžića.

OKK Spars

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here